maanantai 4. lokakuuta 2010

Tiedotus: Omistajamuutos

Kasvattimme Besaroon Katinka on täst edes yksinomaan Maj- Britt Karssonin omistuksessa.

Päätimme näin pitkän pohdinnan jälkeen syystä että: Katinkan emä Alma kärsi eriasteisista polttoheikkoudesta synnytystensä yhteydessä ja se on piirre jonka narttu suurella todennäköisyydellä periyttää tyttärelleen, polttoheikkous on mielestäni niin raskas kokemus sekä nartulle että kasvattajalle, kuten myös rodullekin vahingoksi pitemmällä tähtäimellä ajateltuna, että mielestämme teemme oikean päätöksen kun jätämme Katinkan jalostuksen ulkopuolelle.

Rinnastan nartun polttoheikkouden yhtä tuhoisaksi koko rotua ajatellen kuin sellaisen uroksen käytön joka ei kykene itse luonnollisesti astumaan, vaan astutus tapahtuu ell lääkärillä keinosiemmennystä hyväksi käyttäen. Tälläiset urokset pitäisi myös mielestäni jättää jalostuksen ulkopuolelle eikä väkisin pistää vahinkoa kiertämään...

Ja Katinka juoksee myös vain kerran vuodessa,  joka saattaa lääkereiden mukaan olla merkki siitä että ongelmia saattaa olla odotettavissa ja hänen käyttämisensä jalostukseen ei ole viisasta. En halua polttoheikkoutta linjoissani eteeenpäin viedä, joten siksi tämä päätös on mielestäni enemmän kuin järkevä.

Urosten eli Katinkan veljien kautta tämä ei tietenkään periydy joten voimme hyvillä mielin käyttää heitä jalostuksessa:).

Haliterkkuja Kotkaan Maipille ja Tinkalle! Ollaan yhteydessä kuten tähänkin asti:)!

Ei kommentteja:

Ristiäiset

No nyt on nimet annettu; Punainen; Cicero Aneliini (ent Lila); Caramia Lime: Calaudius Ruskea; Cornelius Tummanvihreä: Caligula Oranssi: Cle...