torstai 17. kesäkuuta 2010

12.6. Koirauinnin SM 2010

Sydämmelliset Onnittelumme kasvatillemme Nanalle (Besaroon Aava Atentytär) joka tänä vuonna kauhoi kolmanneksi omassa luokassaan koirauinnin SM kisoissa!! UPEAA! Haliterkkuja Nanalle ja Jatalle jatkakaa samaan malliin jos itsestänne siltä tuntuu ja jos ei tunnu niin olkaa vaan ja möllötelkää. Kasvattajille se riittää kyllä, pääasia että yhdessä viihdytte ja elätte elämänne onnellisena loppuun asti :)!

Tässä Nanan tulosaika:



YKSILÖKISAT 12.6.2010



Jätti-luokka 40 kg - 55 kg (matka 2 x 50 m)


3. Besaroon Aava Atentytär 1.50.26





Nana on ja on aina ollut aikamoinen "vesipeto" ja on Hienoa että Jatta ja Nana ovat selvästi löytäneet harrastuksen josta kumpikin tykkää, eikä ole pakkopullaa mukana pärjäämisen suhteen. Eikä takana ole edes hienosti sanottuna "käyttölinjat" vaan ihan perusleot vanhenpina :) ja hyvä niin, sillä itse tykkään nimenomaan Leonbergistä seurakoirana, enkä ole siitä sen kummempaa "kisa/ käyttö koiraa" tekemässäkään omassa kasvatustyössäni ainekaan tarkoituksella...

Mielestäni on ihan omistajasta itsestään kiinni eikä kasvattajan aikaansaannosta, saati että kasvattajalle kaikki kunnia kuuluisi, siitä mitä sen koiran kanssa harrastetaan vai harrastetaanko muuta kuin ollaan vaan ja elelään omalla leippoisalla painollaan, elämästä nauttien. Väärin siitä on kasvattajan sulkia hattuunsa kerätä jos kasvatti menestyy oli se laji mikä hyväänsä... Eli kunnia sinne minne se kuuluu:)!

Kasvattaja voi antaa vaan sen alkukimmokeen esim opastamalla lajin pariin ja kannustamalla kokeilemaan rohkeesti kaikkea mikä kiinnostaa omistajaa. Ja jos vielä koirakin on innolla mukana niin antaa palaa;).

Liian usein näkee kisoissa koiria (kaikenrotuisia) jotka kaiken elämänsä ilon menettäneenä kiertää omistajansa kera kisasta, kisaan jatkuvasti, taukoomatta,  ilman että siitä oikeesta kumpikaan enään nauttii, mutta eivät vaan osaa lopettaa koska "kerrankin mulla on koira joka pärjää!". Ja sitten kun koira on 5 vuotias näyttää koira siltä kuin olisi jo lähemmäs 10- vuotias veteraani :(.

Siinä kohtaa itse aina miettii et onko se kamala kiertäminen ja "kunnian haaliminen" oikeesti ollut sen arvoista? Eikö sitä olisi vähemmälläkin toimeentullut ja saanut todistetuksi ainekin itselleen että koirani on hyvä?  Kun vielä muistaa ettei se koira siitä mihinkään muuttunut vaan kaikki olennainen pysyy ennallaan esim. terveys, luonne, väri ym.

Ja siihen päälle sit "palkkana" vielä kaikki mahdolliset lieveilmiöt esim: kateus, panettelut, riidat joutavista yms jota aina tälläisissä tapauksissa saa omistaja/ kasvattajakin niskaansa. .. Ja miksei myös se että kanssa kilpailijat usein kokee asian niin että siellä käydään vaan muita kiusaamassa ja haalimassa kaikki tittelit joita vaan jaossa on vaikka koira ei niitä enään tarviikkaan vaan on ne jo moneen kertaan voittanut.

Surullista...

Se tästä aiheesta, toivotaan lämmintä kesää kaikille ja nauttikaan kesästänne:)!

ps. toivottavasti kukaan ei ota kirjoituksesta nokkinsa, se ei ole tarkoitus kunhan kirjotin mietteitäni. En myöskään kohdista kirjoitusta kehenkään yksittäiseen henkilöön tai koiraan!

Ei kommentteja:

3 viikkoset kullat

  Tytöt on Lila ja Oranssi pantaset ja muut sitten poikia..